Kvadraturen Legesenter

Vestre Strandgate 32, 4612 Kristiansand

Mobil: 918 66805 - Fax: 382 28881

 

HJEM

KONTAKT

RÅDGIVNING

NYTT

FAQ

LINKER

Rådgivning

 

Sexologisk rådgivning har følgende målsetting:
Bistå klienten med klarlegging av seksuelle behov og bidra til at disse finner   en for klienten tilfredsstillende løsning, dvs:

* eliminere eller redusere funksjonssvikten
* gjenopprette seksuell aktivitet
* forbedre eventuell parrelasjon
* forbedre den seksuelle tilfredsstillelsen for begge parter
* bidra til løsning av primære eller sekundære

psykologiske problemstillinger.

 

Sexologisk rådgivning kan inneholde ulike tilnærminger  til problemet. Det er viktig å merke seg at sexologisk rådgivning jobber ikke med den hensikt at man skal få økt lyst, men at folk henvender seg til rådgivning fordi man har et problem av sexologisk art. At man likevel kan ha en positiv effekt av en slik rådgiving og får satt ord og handling på problemet og derved bli mer seksuelt oppmerksom og aktiv er ikke uvanlig.

Noen ganger starter sexologisk rådgivning med å ta for seg klientens sykehistorie, med et fint ord kalles dette anamnese. Den kan være av  medisinsk, psykologisk eller sosialt. Vi kan også ta for oss din seksuelle problemhistorie, noen ganger jobber vi med seksualterapi (gjerne par), eller din seksuelle livshistorie.

Når par-forholdet blir seksuelt problemfylt, kan sensualitetstrening (inkl genital) være en hensiktsmessig vei å gå. Også masturbasjonsteknikk og start/stopp teknikker kan være et egnet verktøy i et forløp av en klient. Noen ganger er det ikke så mye som skal til, enkelte ganger er det virkningsfullt å dele seksualiteten med partneren.

Dette kan være vanskelig for enkelte, og dermed kan en sexologisk rådgiver være en nyttig og nøytral tredjeperson som kan være med på å oppklare, sette ord på og gi nye perspektiver. Vaginisme (skjedekramper/smerter) er også et felt innen sexologisk rådgivning.

Behandlingen kan ikke utelukkende rettes mot symptomet, men mot hele den sammenhengen personen og hans/hennes seksualitet befinner seg i. Dersom terapeuten føler manglende positive bidrag etter 3 samtaler, anbefales henvisning til andre.

Dette nettstedet eies av: rgs-instituttet - Roy Gundersen - Kvadraturen Legesenter - Vestre Strandgate 32, 4612 Kristiansand       |      Webdesign: Svein Færøvig - www.video-effect.com